Motorok

OM35 EY 13 redőnymotorOPY-ROLL - SOMFY - BECKER 

Opy Roll csőmotor

Redőny, reluxa, roletta mozgatásához

10Nm-es motorok, 17 ford/perc

40-es tengely esetén a maximálisan mozgatható redőnypalást 6 m2, mechanikus végállás kapcsolóval rendelkeznek.
- OM35S10
- OM35R10 beépített rádióvevővel rendelkezik
- OM35SD10 keskeny redőnyhöz ajánlott, minimális redőnyszekrény szélesség 50 cm.

13Nm-es motorok, 14 ford/perc 

40-es tengely esetén a maximálisan mozgatható redőnypalást 8,5 m2, mechanikus végállás kapcsolóval rendelkezik.
- OM35S13
- OM35R13 beépített rádióvevővel rendelkezik

Somfy motorok napellenzőkhöz, redőnyökhöz

A Somfy motorok széles választékát kínálja új épületek árnyékolóihoz, vagy utólagos beépítéshez, felújításhoz.
Például:

 • egy motoros napellenző (Sunea, Altus) nem okoz kárt a textilben
 • a redőnymotor (Altus, Oximo, Ilmo) automatikusan leáll, ha akadályba ütközik, vagy ha a lamellák nagy hidegben összefagynának
 • a garázskapu-motor (Dexxo) tartalék akkumulátorral van felszerelve, hogy áramkimaradás esetén is működni tudjon
 • a kapumotor (Ixengo, Elixo, Axovia, SGS motorok) a kaput zárva tudja tartani
 • a belső árnyékolók motorjai (Sonesse) különösen csendesek
 • a függönymotor (Glydea) működtethető kézzel is, így nem megy tönkre a függöny.

A vezérlésről és automatikus eszközökről

Vezérlések - ezek vezérlik a motorokat, hogy az árnyékoló felmenjen, lemenjen, ki- vagy betekeredjen, ezért az árnyékoló közvetlen közelében vagy az árnyékolóba építve helyezzük el.

 • falra szerelt vezérlőegységet általában a falon helyezzük el az árnyékoló közelében, rádióhullámon vagy elektromos vezetékeken keresztül kapcsolódik a motorhoz.
 • távirányítók lehetővé teszik, hogy nagyobb távolságból is irányítani tudja a motoros eszközöket egy hordozható távirányító segítségével, bárhol is tartózkodjon a házban.

Az automatikusan működő eszközök segítségével egyszerűen megtervezheti a nyitási és zárási funkciókat a házban.

Tervezzen a programozási funkció használatával. Ez egy automatikus funkció, melynek használatával Önnek nem kell tennie semmit. Például nyissa vagy zárja belső árnyékolóit az előre beprogramozott időben, automatikusan csukódjanak be a redőnyei ha besötétedik, az ’alkonyat funkcióval’.

Használja az érzékelőket!

 • A szélérzékelő automatikusan behúzza a napellenzőt viharos időben, hogy megakadályozza a szerkezet károsodását az erős szél miatt.
 • A fényérzékelő lehúzza a reluxát vagy elbillenti a lamellákat a szobában úgy, hogy elég fény áramoljon be, ugyanakkor a háza hűvös maradjon nyáron is.

io-homecontrol®

A legnagyobb építőipari gyártók által kifejlesztett és termékeikkel együtt alkalmazott, új vezeték nélküli kommunikációs protokoll, az io-homecontrol® a rádiós technológia valamennyi előnye mellett elsősorban a kényelmes távirányítás új lehetőségeit kínálja. Az elsősorban új építésű otthonokba szerelt rendszer megvalósítja a különböző berendezések közötti kommunikációt.

 • Vezeték nélküli kommunikációs rendszer, amelyet más vezető építőipari márkákkal együtt alkalmaznak.
 • Az egész otthon: az összes nyílászáró, tetőtéri ablak, a fűtés, a lámpák, a légkondicionálás stb. irányítását végzi.
 • A távirányítótól utasításokat küld a motorokhoz, automatikus rendszerekhez és az érzékelőkhöz, illetve visszajelzés érkezik a távirányítóra a parancs végrehajtásáról.

RTS technológia

A rádiós technológia lehetővé teszi, hogy otthonának berendezéseit fokozatosan építse ki. Például, automatizálhatja először a redőnyöket, a terasz napellenzőjét, a garázskaput pedig később. A korábbi vezetékes rendszer vezérlőegységét kicserélheti rádiós technológiára, s az így felújított rendszer máris egy központi távirányítóval működtethető. Mivel nem igényel vezetékezést, a beszerelés gyorsabb és egyszerűbb – egy újabb ok, amiért érdemes a rádiós megoldást választani (mindkét típus egység nagyjából egy árban van)!
A házon belüli változtatások ugyanakkor nem jelentenek problémát a rádiós technológia szempontjából, falvésés nélkül, könnyedén bővítheti vagy áthelyezheti a vezérlőpontokat.

Vezetékes technológia

Az új épületek esetében használt Somfy vezetékes technológia falban futó elektromos vezeték segítségével teremt kapcsolatot a vezérlőegységek és a motorok között.
A vezeték nélküli irányítás kényelme érdekében azonban később a vezetékes rendszer átalakítható rádiós vezérléssé.

Becker csőmotorok

A BECKER csőmotorok legtöbbje a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Akadályérzékelés LE irányban

Ha a redőny lefelé halad és akadálynak ütközik (pl.: virágcserép a párkányon), a csőmotor a beépített akadályérzékelésnek köszönhetően megáll, hogy elkerülje a redőny további károsodását. A redőny FEL irányba történő mozgatásával az akadály eltávolítható.

Extra érzékeny akadályérzékelés LE irányban

Az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok akadályba ütközés esetén - függetlenül attól, hogy hol történik - szintén megállnak. Azonban a reakcióidő az akadályba ütközés és a motor megállás között lényegesen rövidebb. Bizonyos csőmotorok (pl. C PROF+) a redőnyt vissza is nyitják, ez lehetővé teszi, hogy a redőny szerkezete mentesüljön a terhelés alól és az akadály egyszerűen eltávolítható legyen.
Ön nem szeretne feltolásgátló szerkezetet használni?
Nem probléma - az extra érzékeny akadály érzékelés a BECKER-től külön speciális alkatrészek beépítése nélkül is működik!

Akadályok érzékelése FEL irányban

Tudta, hogy hideg időben a redőny záróléce hozzáfagyhat a párkányhoz? Az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorokkal ez nem jelenthet problémát. Amennyiben a motor szorulást vagy akadást érzékel, automatikusan kikapcsol elkerülendő a redőny károsodását. Bizonyos típusoknál a motor nem csak megáll, de azonnal vissza is engedi a redőnyt.

Lefagyás elleni védelem

A redőny záróléce hideg téli időben a felső ponton is lefagyhat. Az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok képesek az ilyen jellegű befagyások elkerülésére azáltal, hogy képesek a redőnyt néhány milliméterrel a felső végállás előtt megállítani. Ezt a távolságot képes automatikusan állandó értéken tartani köszönhetően a ciklikus ellenőrzésnek. Mikor a redőnypalást hossza változik, például hőtágulás következtében. Ily módon még két számjegyű negatív külső hőmérsékletek mellett is garantált a gond nélküli és hosszú élettartamú üzemeletetés.

Biztonság feltolásgátlók használatával

Feltolásgátlók használatakor a redőnymotor nagyobb erővel nyomja meg a redőnypalástot zárt állapotban, így a redőny sokkal nagyobb erővel szorul oda az ablakpárkányhoz. Ez lényegesen nehezebbé teszi a redőnyök felemelését, feltolását és ez által a lakásba való bejutást. Ez egy különösen hasznos biztonsági funkció, mely a rövid téli napokon jön igazán jól. Az extra erővel lezárt redőnypalást lényegesen stabilabb és merevebb szerkezetű lesz, ráadásul a redőnypalást mozgása és remegése szeles időjárásban jól halhatóan lecsökken, ami még nagyobb kényelmet biztosít a motoros redőnnyel felszerelt lakásban élőknek.

Redőnymotorok beépített rádióvevővel

A beépített rádióvevővel ellátott termékeink biztosítják Önnek a lehető legnagyobb kényelmet és rugalmasságot.
Állítson be nyugodtan 2 darab köztes (kedvenc) pozíciót: egyszerűen csak nyomja meg a kívánt pozícióban a STOP és a FEL irány gombját, hogy beállítsa az első pozíciót, a második kedvenc pozíció beállításához nyomja meg a STOP és a LE gombokat. Igen, ez ennyire egyszerű! A beállított pozíciók könnyedén elérhető a LE vagy a FEL gombok dupla lenyomásával Programozzon be kapcsolási időket, a beépített memória funkcióval ennél semmi nem egyszerűbb. A kívánt időpontban tartsa lenyomva a MemoControl (MC jelű) távirányítók LE vagy FEL gombját 5 másodpercig és már be is állította a LE vagy FEL irányhoz tartozó kapcsolási időt. A beprogramozott időpontokat a redőnybe épített csőmotor tárolja, így akkor sem veszik el a beállított időpont, ha az elem lemerül a távirányítóban. A TC4410-II típusú távirányítónkkal minden motor egyedileg tud programozni. A 10 csatornás távirányítóval mind a 10 csatornán egyedi időprogramokat tud beállítani, így minden redőnye úgy fog automatikusan mozogni, ahogyan csak akarja. Egyedül a képzelete szabhat határt!

Finom megállítás felső végálláson

Ha a redőnypalást egy kicsit is kilóg a tokjából mikor teljesen fel van húzva, az szeles időjárásban kellemetlen csattogó hangot hallathat. Annak érdekében, hogy ezt a zajosságot elkerüljük és egyben védjük a redőnypalástot és a redőnytokot is, az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorjaink képesek a redőnypalást zárólécét finoman neki ütköztetni a redőnytokhoz, és ezáltal stabilan rögzíteni.

Extra érzékeny akadályérzékelés, visszanyitás funkcióval

Amennyiben a redőnypalást lefelé haladva akadályba ütközik az ezzel a funkcióval ellátott csőmotorok képesek megállítani a redőnyt, majd a terhelés csökkentése érdekében visszahúzni a palástot. Ily módon elkerülhető a redőny és a csőmotor károsodása rengetek felesleges kiadástól
mentve meg pénztárcáját.

A megfelelő csőmotor minden felhasználásra

Függetlenül attól, hogy Ön tokozott napellenzőt, télikert árnyékolót vagy akár külső textil árnyékolót (screen) szeretne, a kínálatunkban megtalálja a megfelelő megoldást. A projekt vagy az árnyékoló elvárásainak függvényében választhat többféle teljesítményű, többféle tengelybe való, mechanikus vagy elektronikus végállású, beépített rádióvevős csőmotorok közül. Rendelkezünk tovább egy sor speciális árnyékoló függő megoldással is, például automatikus vászon feszesítés vagy szélálló télikert árnyékolók reteszelő rendszerének a zárása.

A BECKER csőmotorok legtöbbje a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

Szélálló árnyékoló megoldások

A különféle szélálló textil árnyékolók napjainkban egyre inkább népszerűek, különösen a nagyon szeles területeken, illetve a magas épületeknél. Jelenleg az ilyen fajta textil árnyékolókhoz két fajta megoldást tudunk szállítani: az egyik az úgynevezett zip- vagy fixscreen árnyékolókhoz való, a másik esetben pedig egy speciális rögzítő elem kerül beépítésre az árnyékoló lefutó sínjébe. A Becker csőmotorok mindkét esetben ideális választás jelentenek. Választhat fix reteszelési pozícióval (SE) ellátott és szabadon beállítható reteszelési pozícióval (SE i1 / SEF i1) ellátott csőmotorok közül.

Akadályérzékelés LE és FEL irányban

A Becker napellenző motorjaival a beépített akadályérzékelőnek köszönhetően, a motorok bármilyen akadás, szorulás esetén automatikusan megállítja a napellenző mozgását, hogy megóvja az árnyékolót a további károsodástól. A motor típusától függően pedig nem csak egyszerűen megáll, hanem ellentétes irányú mozgással tehermentesíti is az árnyékolót.

Finom megállás felső végállásnál

Annak érdekében, hogy Ön minél tovább élvezhesse a textil árnyékolója által nyújtott árnyékot a Becker napellenző motorjai képesek lágyan megállni a felső végállásnál, hogy a vásznat a lehető legkisebb mértékben terheljék, ezáltal biztosítva a vászon hosszú élettartamát.

Elektronikus végállás és beépített rádióvevő

A beépített rádióvevővel ellátott termékeink biztosítják Önnek a lehető legnagyobb kényelmet és rugalmasságot.

-     Állítson be nyugodtan 2 darab köztes (kedvenc) pozíciót: egyszerűen csak nyomja meg a kívánt pozícióban a STOP és a FEL irány gombját, hogy beállítsa az első pozíciót, a második kedvenc pozíció beállításához nyomja meg a STOP és a LE gombokat. Igen, ez ennyire egyszerű! A beállított pozíciók könnyedén elérhető a LE vagy a FEL gombok dupla lenyomásával.

-     Különböző szél- és fény határértékek különböző árnyékolókhoz? A Becker szél- és fény vezérlésű távirányítóival (SWC széria) és a különféle szél-fény érzékelőivel hatékony védelmet nyújthat árnyékolóinak és háztartási eszközeinek, bútorainak.

-     Az SWS545-II LCD kijelzős távirányító 5 árnyékoló egyedi vagy csoportos vezérlését teszi lehetővé. A kijelző és a magyar nyelvű menü lehetővé teszi, hogy egy sor paramétert Ön is beállíthasson, mint például a különféle határértékek beállítása vagy annak meghatározása, hogy árnyékolói mely időpontokban mozogjanak vagy ne mozogjanak a napsütés erősségét követve. A fény érzékelés be- vagy kikapcsolása nem befolyásolja a szélérzékelés funkciót, mivel a szélsebesség érzékelése biztonsági funkció az Ön árnyékolóinak védelmében, ezért ezt a funkciós semmilyen körülmények között nem lehet kikapcsolni.

A Becker időjárás automatika egy szél-és fényérzékelőből, egy motorból és a hozzá tartozó
kezelőből áll: távirányító vagy LCD-s kapcsoló.

Centronic szél- és fényvezérlések

Centronic SunWindSet SWS42

-     Időjárás vezérlők érzékelőkkel

-     szél- és fényvédelem érzékelőkkel,

-     esőérzékelő opcionális

-     A dátum, idő és küszöbértékek előre beállítva

-     Egyszerű programozás szöveges menüvel

-     Visszaállás áramszünet esetén

-     Univerzális alkalmazhatóság külső árnyékolók esetén

-     Kikapcsolható árnyékoló automatika


Centronic SunWindSet SWS241-II

-     Rádiós szél- és fényvezérlés távirányítóval

-     szél- és fényvédelem érzékelőkkel

-     Küszöbérték-állítás távirányítón keresztül

-     Univerzális alkalmazhatóság külső árnyékolók esetén

-     Érzékelőbe integrált vezérlés

-     Beépített rádióvevő a Centronic vezérlőkhöz


Centronic SunWindSet SWS641-II

-     Rádiós szél- és fényvezérlés távirányítóval

-     Szél- és fényvédelem érzékelőkkel

-     Küszöbérték-állítás távirányítón keresztül alkalmazható olyan külső

-     árnyékolókhoz, melyek nemcsak az átláthatóság ellen védenek

-     Rádiós kapcsolat a motorral

-     A szenzorok ellátása napenergiával

EC541-II

-     Zavarmentes rádiófrekvencia: 868,3 MHz

-     Nagy hatótávolság

-     1 csatornás rádióvevő

EC545-II

-     Zavarmentes rádiófrekvencia: 868,3 MHz

-     Nagy hatótávolság

-     LED kijelző mutatja a választott csatornát

-     5 csatornás rádióvevő

MC441-II

-     Zavarmentes rádiófrekvencia: 868,3 MHz

-     Nagy hatótávolság

-     Egyszerű programozás

-     1 csatornás rádióvevő

R8/17C PRF+

-          Zavarmentes rádiófrekvencia: 868,3 MHz

-          Nincs szüksége redőnyütközőre

-          Megspórolja a vezetékelés költségét

-          Egyszerű programozás

-          Akadály esetén automatikus lekapcsolás

-          Oldható motorkábel

Vezetékes kapcsolók, vezérlések

Vezérlések bázis funkciókkal

Pl.: EC52

-          Alkalmazható kapcsolóként vagy nyomógombként

-          Integrálható különböző kapcsolási programokba

-          Nyomógombonként egy funkció Fel, Stop, Le

Rádióintegrált vezérlések

Rádióadó bázis funkciókkal

Pl.: EC545

-          5+1 motor/csoport kezelésére

-          Előzetesen beállított központi csatorna

-          Írható felület a LED mellett

-          Egyszerű AAA elemek

BUS rendszer– vezérlések

Ideális megoldás a Beckertől: MINI távirányító, mely minden rádiós Becker egységet vezérel

A kényelem szinonímája: „Becker Centronic”, a lényeg a részletekben rejlik:

Automatikus vezérlések

Pl.: MC 42

 • Intelligens memória funkció
 • Két kapcsolási idő egyszerű programozása
 • Manuális vagy memória funkció választható

Vezérlések komfort fokozattal, fényérzékelővel

Pl.: TC52+SC43

 • Előre beállított dátum és óramutató
 • Asztrofunkció
 • Működési tartalék áramkimaradás esetén
 • Egyedi kapcsolási idők egyszerű beállítása
 • SC43 fényérzékelővel is kiegészíthető
 • Fényérzékelő által történő vezérlés (optimális)

Automatikus vezérlések

Pl.: MC441

 • Csoportos vagy egyedi vezérlés
 • Egyszerű és könnyen módosítható csoportképzés
 • Kapcsolási idők egyszerű beállítása

Faliadó

Pl.: MC411

 • Automatikus memória funkció

Komfortvezérlések

Pl.: TC445

 • 5 csoport/motor egyedileg kezelhető
 • Központi csatorna előzetesen beállítva
 • Asztrofunkció esténként

Rádióintegrált fényérzékelő

Pl.: SC431

 • Árnyékolási és alkonyfunkció
 • Betörésérzékelő
 • Kábel nélküli szerelés ablaküvegre

Érintőképernyő (példa)

 • tökéletes helyzetkijelzés és a redőnyök állapotának kontrollálása
 • a redőnyök vezérlése érintőképernyőn történik
 • redőnyök állásának állapotlekérése, vezérlése egy kattintással megoldható, pl. tévénézés közben dimmelje a fényt, engedje le redőnyeit, kapcsolja ki hi-fi berendezését, vagy televízióját (a software nem a csomag része)

Becker-Aktor

„Összekötő pont” a KNX-BUS rendszerbe

 • a Becker csőmotorok egyszerűen beköthetőek a KNX rendszerbe
 • különleges funkciók lehetségesek redőnyökhöz, napellenzőkhöz, pl.: az árnyékoló állapotának (redőny állása, státusza) visszajelzése, köztes állások precíz beállítása, diagnosztizálás

Komfortvezérlések

Pl.: TC445

 • 5 csoport/motor egyedileg kezelhető
 • Központi csatorna előzetesen beállítva
 • Asztrofunkció esténként

Rádióintegrált fényérzékelő

Pl.: SC431

 • Árnyékolási és alkonyfunkció
 • Betörésérzékelő
 • Kábel nélküli szerelés ablaküvegre

Automatikus vezérlések

Pl.: MC441

 • Csoportos vagy egyedi vezérlés
 • Egyszerű és könnyen módosítható csoportképzés
 • Kapcsolási idők egyszerű beállítása

Faliadó

Pl.: MC411

 • Automatikus memória funkció

Vezérlések komfort fokozattal, fényérzékelővel

Pl.: TC52+SC43

 • Előre beállított dátum és óramutató
 • Asztrofunkció
 • Működési tartalék áramkimaradás esetén
 • Egyedi kapcsolási idők egyszerű beállítása
 • SC43 fényérzékelővel is kiegészíthető
 • Fényérzékelő által történő vezérlés

További információk, kapcsolatfelvétel, megrendelés

terasz forgácslap energiatakarékosság erkélyajtó légbevezető külső párkányok elhelyezése féltokozott Roto E-Tec Door Drive Nevada menekülőajtó üvegosztó UNI-JET Thermoline rozsdamentes acéllemez Aluplast Avantgarde 7000 tetőablakra szerelhető egypontos zár ajtó vasalat manuálisan reteszelő tolókeretes díszpanel takaróléc üvegpálca Horizont EE930 416 F felső erkély fal gumiszegélyes önzsírzó Kilincsek Hoppe z lamella Motorok Roto Patio Z gyorsan elérhető rúdfogantyú harmonika vasalat rovarháló Balkon 8041 többcsatornás Rurik MABISZ 3 kiváló minőség dombornyomott 116 WC zárás vezérlés Roto Duo ferde-pályás tetőtéri ablak elektromos vezérlő megvezető sín rúdzármotor MABISZ toktoldók kiemelésgátló alumínium Redőnyök reluxa teraszajtó huzat gumi díszítőelem Szalagfüggöny hajlítható takaró Aereco légbevezetők party soroló ablak kilincs ALU 2200 Roto NT Designo aero gombos cilinder katedrál üveg ajtó kilincs VEKASLIDE helytakarékos felnyíló-billenő biztonsági-acélrúd pánikajtó harmonika teraszajtó AS 2300 szellőztetés 7 légkamra GENIUS merevítő-soroló szél érzékelő Gava bukó-nyíló Becker univerzális ajtóvasalat 8042 hőfunkciós réteg rúdzár roletta Somfy objektajtó hangszigetelés falikapcsoló MABISZ 2 Roto Patio Fold motor Party I elektromos zár öntapadós időkapcsoló Eneo A automatizálás konstrukciós álosztó fényérzékelő kopásálló költség csökkentés 90-fokos-soroló AS 4600 135 fokos soroló szellőző Ajtópanelek manuális szélálló Roto AL 540 masszív AS 9500 ablakszellőztető külső lamellás árnyékoló átfűrészelésbiztos modern műanyag ajtó Roto AluVision S 6080 görgős csap tollas zár görgős csapda derékszögű takaró Gealan ajtópanelek Opy-roll fa bejárati ajtó maestro Roto NT redőny reluxa motor fényáteresztő design kiegészítők lizéna soroló páraszabályozott poliuretán lakk Maestro kézzel reteszelő Beltéri ajtók mennyezet ALU DK200 önbeálló zárócsap SECURY 19 Actual műanyag rátétes álosztó Party II hőszigetelés védőtető lépcsőzetes ragasztott álosztó elektromechanikus AS 2500 mágneses érintkező Roto Safe 600 vezérlés AERO TITAN AF OVLO kombinálható WC-zár TITAN AS 7000 116 PZW mágneses zár edzett üveg műanyag ablak zárórendszer áttételes hajtómű ragasztott-álosztó borovi fenyő Párkányok lekerekített toló vasalat Aereco softline iglo5 5 légkamra ablak vasalat Sorolók automata vasalat Arizona műanyag külső tokos redőny cilinderes zár szalagfüggöny térelválasztó Roto Solid B kifelé nyíló távirányítás hengerzár 8040 KBE Spectus biztonsági acélrúd ablakvasalat párkány acél-biztonsági-ajtó Optiline hornschuch üvegajtó füstvédelem zajcsökkentés acél biztonsági ajtó Cleverle fény érzékelő fény és szélérzékelő tolóablak komfort küszöb betörés védelem Roto Patio Ps kiemelés gátló Dekora-Lupo nyomórúd Napellenző AS 4050 Roto TSL műanyag vakolható tokos redőny automatizált renolit fa ablak PE 930 többponton záródó laminált ajtó intelligens szellőzés sodronyos megvezetés dekoratív alumínium reluxa bécsi álosztó tisztítható Trocal TOP-Glas float üveg másolásvédett kulcs Iglo5 napellenző szúnyoghálók függönylamella AS 2600 díszüveg Siegenia-Aubi
© 2003-2016 Developed by Webbinger - Minden jog fenntartva! Designed by Webbinger ® - All rights reserved!

keresés